donderdag 19 april 2012

Week van de zee van 27.04.2012 tot 13.05.2012

In Klasse van maart stond een aankondiging over de week van de zee. Nieuwsgierig ging ik een kijkje nemen op de website.

De week van de zee is de aandachtsweek waarbij het ontdekken, beleven en leren kennen van zee, strand en duinen centraal staat. Elk jaar wordt het basisonderwijs in elke kustgemeente van De Panne tot Knokke een zeer uitgebreid en gevarieerd programma aangeboden tijdens de laatste week van april en de eerste week van mei.

In de brochure: met de klas naar zee, staan nuttige tips en allerlei informatie over welke kustgemeente wat te bieden heeft.

Elk jaar organiseert de provincie West-Vlaanderen opleidingen voor leerkrachten. In de aanloop naar de week van de zee wordt veldwerk scherp in de kijker geplaatst.

Wil je meer weten over de getijden, de aanspoelsels, de planten uit de duinen? Volg dan de kennismakingscursus. Na deze opleiding kan je zelfstandig het strand op met je klas en het veldwerkmateriaal is gratis te ontlenen in elke kustgemeente.

De gratis brochure kan je bestellen op het nummer 0800 20 021 of voor meer informatie surf je naar de website www.weekvandezee.be.

Veel natuurplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten